De opbouw van het programma aanbod

Het programma is zo opgebouwd dat je kunt kiezen tussen een basistraining (en daarna de keuze maakt of je deel wilt nemen aan een vervolgtraining/traject) of dat je direct bij aanvang kiest voor een halfjaartraject.  Zo kun je op je eigen tempo het programma doorlopen. 

Goed voor jezelf gaan zorgen door zelfzorg en zelfheling toe te passen is noodzakelijk omdat jij jezelf centraal moet stellen in je leven en jezelf toe moet staan om 'fouten' te mogen maken en 'oude ballast' los te laten. De vervolgtraining "zelfheling en levenskunst"  geeft veel handvatten om de persoon die jij bent, inclusief je sensitiviteit, op een steeds authentiekere wijze tot uitdrukking te brengen. Deze twee trainingen zijn samengevoegd in het halfjaartraject waarbij je ook persoonlijke begeleiding krijgt.

Daarnaast is het mogelijk zowel de basistraining als het halfjaartraject uit te breiden met de onlinetraining Heel je Sensitieve Vrouw.  Het is een voor vrouwen gemaakt programma maar ook mannen kunnen er veel waardevolle informatie uit halen. 

Uiteraard  is het belangrijk om deze kennis te integreren in je leven. Dit vraagt om een actieve houding waarin jijzelf de verantwoordelijkheid van jouw leven opeist. Concreet zul je nieuwe keuzes gaan maken, oude gewoontes en beperkende overtuigingen los gaan laten en op  ontdekkingsreis gaan waarbij je ervaart wat bij je past en wat niet. Om dit veranderingsproces te ondersteunen blijf je nog een jaar lid van de community die hoort bij de training of het traject waarvoor je kiest.  Zo kun je tijdens en na het traject rekenen op support.

Als je behoefte hebt aan individuele begeleiding kun je kiezen voor een pakket welke bestaat uit 5 coachuren. Je vult dan zelf in wanneer je deze uren gebruikt.


Boek: Jippie! Ik ben een hoogsensitieve vrouw 

Brigitte's eerste boek beschrijft de weg die een hoogsensitieve vrouw mag lopen om in haar kracht te komen. Een mooie kennismaking met hoogsensitiviteit, de impact die het heeft op de dagelijkse realiteit en de grote uitnodiging om het leven zo te gaan leiden dat de karaktereigenschap je helpt in plaats van tegenwerkt.  


Abonnement Heel je Sensitieve Vrouw   (online)

In 48 videolessen leer je jezelf kennen als hoogsensitieve vrouw en deze video's zijn voor iedereen beschikbaar. Het is mijn cadeautje aan de wereld waar Brigitte een kleine tegenprestatie (geen geld) voor vraagt. De voorwaarden lees je hier.  

Echter door lid te worden van "Heel je Sensitieve Vrouw" vind je bij elke les  een handout met oefeningen zodat je handvatten hebt naar zelfonderzoek. 

Aanvullend ontvang je 10 keer per jaar een uitnodiging om deel te nemen aan een extra online les. Deze les wordt live gegeven en zal per keer een onderwerp verder uitdiepen. Denk hierbij aan partnerschap, ouderschap, werk, vakantie, feestdagen. Daarnaast kun je vooraf je vragen indienen die Brigitte behandelt. Zo leer je van de vragen van je mededeelneemsters en krijg je antwoord op je eigen vraag.  

Brigitte nodigt je in dit traject keer op keer uit weer te komen bij wat deze karaktereigenschap betekent voor jou. Om daarna je kracht, je talenten, je kwaliteiten en je gaven te kunnen gebruiken ten gunste van jezelf en de mensen om je heen. 

Voor  €11,- per maand ben je lid  en kun je stap voor stap groeien in deze bijzonder mooie karaktereigenschap. Heel bewust houdt ze het deelnamebedrag laag, zodat het voor elke vrouw mogelijk is deel te nemen. Het abonnement kan maandelijks worden opgezegd.


"Van Zelfzorg naar Zelfheling"  (basistraining naar LEVENSKUNST)

Datum: 16&30 juni 2019

Wil jij meer eigenheid en balans in je leven?  Deze training helpt je veranderingen in je leven aan te brengen die jij helpen lekkerder in je vel te zitten.

We beschikken allemaal over zelfhelende vermogens en door ze te gebruiken kun je jouw kwaliteit van leven beïnvloeden. In deze 2-daagse training leer je door zelfzorg en zelfheling toe te passen je beter in je vel komt te zitten.

Het is heel belangrijk dat je goed in contact bent met je eigen lichaam omdat door de signalen die je lichaam geeft, je veel te weten kunt komen over jezelf. Deze dagen leer je om contact te maken met je lichaam in relatie met de wereld om je heen. Immers alles is van invloed op elkaar en jij maakt als persoon daar deel van uit.  Je leert een structuur om  zelfzorg en zelfheling toe te passen. Deze structuur geeft je houvast en is een start naar de pure versie van jezelf en een leven dat beter bij je past. 

Ben jij er klaar voor om dagelijks tijd vrij te maken om de kwaliteit van je leven te verbeteren? Zie het als een ontdekkingstocht naar jezelf. Je weet van te voren niet wat het jou komt brengen. Wellicht ga jij je vitaler voelen, ervaar je meer gezondheid, verminder je stress, wordt de wereld om je heen fijner, of een mix hiervan. Ik kan het niet zeggen en jijzelf ook niet. Maar één ding is zeker. Elke dag kom je een stapje dichter bij je ware zelf en dat is al reden genoeg om dit experiment met jezelf aan te gaan.

Als je wenst kun je daarna in de vervolgtraining meerdere vormen van zelfheling ontdekken om zo te kunnen komen bij een geheel eigen vorm. Een vorm die naadloos aansluit op jezelf omdat je deze vorm zelf hebt gecreëerd. Dan kom je bij ware Levenskunst. Levenskunst die dan is toe te passen in alle aspecten van je leven. 

Overzicht 'Van Zelfzorg naar Zelfheling'

van Zelfzorg naar Zelfheling  
basis

2 daagse training

€ 299,00

Particulieren incl. 21% BTW / Zakelijk excl. 21% BTW

 • 2 trainingsdagen
 • Lidmaatschap community "Van Zelfzorg naar Zelfheling" 
 • Betalen in 2 termijnen mogelijk
van Zelfzorg naar zelfheling  
inclusief heel je sensitieve vrouw (online)

2 daagse training met onlinetraject

van € 410,- voor 

€ 379,00

Particulieren incl. 21% BTW / Zakelijk excl. 21% BTW

 • 2 trainingsdagen
 • Lidmaatschap  community "Van Zelfzorg naar Zelfheling"
 • Betaling in 2 termijnen mogelijk
 • Deelname aan onlintraining Heel je Sensitieve Vrouw:  alle 48 videolessen (online) incl. cursusmateriaal direct beschikbaar, 10 extra onlinelessen (LIVE),Lidmaatschap community HjSV 

"Van Zelfzorg  tot LEVENSKUNST" (halfjaartraject)

Start 9 juni 2019

Wil jij het leven leiden waarvoor je geboren bent?  Deze training helpt je veranderingen in je leven aan te brengen die jij wenst omdat ze bij je passen.

Zeven dagen lang breng je de focus naar jezelf. Wat heb ik nodig? Hoe kan ik goed voor mijzelf zorgen? Wat wil ik en wat mag ik er voor doen? Alle tools die je aangereikt krijgt, brengen je bij antwoorden op je vragen. Maar ze doen meer. Door steeds bewuster te worden en jezelf te ontdoen van overtuigingen en gedachten die je belemmeren om voor je ware ik te gaan staan, komt er meer ruimte om het leven zo te vormen dat het bij je past. Dan ontstaat Levenskunst en daar word je heel blij van!

Wat je in deze zeven dagen aangereikt krijgt, geeft je profijt in alle jaren die nog komen gaan. Je bent namelijk na deze dagen in staat om dagelijks op zo'n manier voor jezelf te zorgen dat je er gedurende de dag daar profijt van hebt. Je bent immers veel beter afgestemd op jezelf en dat resulteert direct in een leven om jou heen dat beter op jou is afgestemd. Daarnaast ontdoe je jezelf van ballast welke bij je is gebleven maar die niet bijdraagt aan een waarachtig leven. Denk hierbij aan o.a. beperkende en negatieve gedachten over jezelf, aan vooroordelen en veroordelingen, van schuld- en schaamtegevoelens. Hoe waardevol is het als je deze los kunt laten.

Je start deze training met het leren van zelfzorg toe te passen. Om de veranderingen in je leven aan te brengen die jij wenst, zul je eerst zelfzorg moeten toepassen. Jij bent immers de centrale persoon in jouw leven en daarvoor moet je jezelf aandacht en zorg geven. Elke dag opnieuw.  En door het toepassen van zelfzorg zet je de eerste stappen naar zelfheling.

Nadat je beter in contact bent met je fysieke lichaam kun je specifieker gaan spelen met de mogelijkheden van zelfheling. Er zijn vele vormen van zelfheling en allemaal geven ze een structuur die je helpt. Er zit echter één maar aan. Jij moet je goed en congruent voelen bij desbetreffende helingswijze en dan gaat ze voor je werken.

In de trainingsdagen die volgen, worden verschillende vormen van zelfheling aangereikt. Je gaat ze ontdekken en ervaren. Om daarna te komen bij een geheel eigen vorm van zelfheling. Dit is belangrijk omdat als je speelt met energie en mogelijkheden, je komt bij een geheel eigen creatie die goed bij je past. Zie het als alchemie bedrijven. Of in een metafoor te spreken:  "Hoe kom je, door een aantal ingrediënten in je kookpot te stoppen, bij jouw 'goud'." 

Dit proces is LEVENSKUNST en als je het toe kan passen in de creatie van je eigen zelfzorg- en zelfhelingsmethode, dan kun je het toepassen in alle facetten van je leven. Daarin zit de grote winst van deze training.

Na deze training heb je ook een compleet beeld van welke leefwijze op dat moment in tijd bij je past. Denk hierbij o.a. aan je voeding, je zielenvoeding, de wijze waarop je in relaties wilt staan. Door je eigen helingsmethode heb je daarnaast een tool in handen waarbij je je leefwijze makkelijk kunt aanpassen aan veranderende omstandigheden door o.a. de bewustzijnsgroei die je maakt. Je leert om op eigen wijze mee te bewegen met de veranderende omstandigheden die het leven aanbiedt en die voortkomen uit jouw eigen groei in bewustzijn. 

Gedurende deze training en ook nog daarna kun je makkelijk contact zoeken met de andere deelnemers binnen de community "De bezielde levenskunstenaar".  Zij doorlopen ook deze groeistappen  echter allemaal op een eigen wijze. Dat is inspirerend en ook zo uniek aan deze training. Er is niet één weg die naar Rome leidt. Er zijn er vele en de kunst is jouw weg te vinden!

Dit traject is bijzonder geschikt voor iedereen die het leven wil leiden dat hem of haar past op een wijze die heel goed en eigen voelt.  Het is voor iedereen die de verantwoordelijkheid neemt in de weg naar zelfverwezenlijking.  Het traject  vraagt om een bereidheid elke dag in jezelf te investeren middels aandacht en tijd .  Dit traject is afgestemd op hoogsensitieve en hoogbewuste  mensen die hinder ondervinden door: 

 1. De hoogsensitieve karaktereigenschap (hooggevoeligheid /hypersensitiviteit) *
 2. Het moeilijk kunnen vinden van een eigen plek in de samenleving door de hoge mate van bewustzijn*
 3. Diagnoses AD(H)D, ASS en PDDNos *
 4. Ziektes, Burnout, Stress, Depressie *
 5. De moeite die ze hebben om verlangens te verwezenlijken *
 6. De moeite die ze hebben om opgedane kennis op een eigen wijze te integereren in bijvoorbeeld  werk of privé. Daardoor ook heel geschikt als extra ondersteuning bij het volgen van een studie/cursus of op bijzondere momenten en/of kruispunten in je leven *
 7. En nog zoveel meer......  dus neem gerust contact op als je hier nog vragen over hebt.

* Dit traject is een ondersteunend traject en geen vervanger van welke medische zorg dan ook. Het garandeert niet dat je hersteld ondanks dat er wordt gesproken over zelfheling. De werking van 'zelfzorg en zelfheling' toepassen speelt zich af op energetisch niveau en kun je op velerlei wijze gaan ervaren. Voorbeelden zijn: je leven gaat meer in flow, je voelt je gelukkiger, je ervaart meer energie, je slaapt beter of je fysieke klachten worden minder. Het kan ook best even duren voordat je een verandering opmerkt. Wat wel vaststaat is dat als jij groeit in je bewustzijn en dus hoger bewust wordt, je beter in staat bent keuzes te maken en stappen te zetten die bij je passen.  Dat is LEVENSKUNST!

Overzicht 'Van Zelfzorg tot LEVENSKUNST'

Halfjaartraject naar een hoogbewuste leefstijl 
Groepstraject

€ 1349,00

betalen in termijnen mogelijk

Particulieren incl. 21% BTW / Zakelijk excl. 21% BTW

 • 7 Trainingsdagen bij Om de Kunst van Leven
 • EXTRA: Lidmaatschap  community Zelfheling
 • EXTRA: deelname onlinetraining Heel Je Sensitieve Vrouw (uitgebreide versie) t.w.v. € 249,-
 • EXTRA: 6 maanden energetische ondersteuning middels de healingkaart t.w.v. € 210,-
 • Betaling in 4 termijnen mogelijk
 • Training op zondag van 10.00 tot 15.00 uur
 • Intake vooraf het traject kost € 50,- en deze kosten worden in mindering gebracht bij deelname
Halfjaartraject naar een hoogbewuste leefstijl 
Individueel traject

€ 2999,00

betalen in termijnen mogelijk

Particulieren incl. 21% BTW / Zakelijk excl. 21% BTW

 • 7 Trainingsdagdelen bij Om de Kunst van Leven
 • EXTRA: Lidmaatschap  community Zelfheling
 • EXTRA: deelname onlinetraining Heel Je Sensitieve Vrouw (uitgebreide versie) t.w.v. € 249,-
 • EXTRA: 6 maanden energetische ondersteuning middels de healingkaart t.w.v. € 210,-
 • Betaling in 4 termijnen mogelijk
 • Trainingsmoment in onderling overleg
 • Intake vooraf het traject kost € 50,- en deze kosten worden in mindering gebracht bij deelname

Individuele begeleiding

Als je behoefte hebt aan individuele begeleiding kun je ervoor kiezen voor een coachkaart van 5 uur individuele begeleiding. Je maakt de keuze of je de coaching via skype/zoom wenst of dat je langskomt bij Om de Kunst van Leven. Je bepaalt zelf het onderwerp van elke ontmoeting.

Het kan wenselijk zijn dat je gelijktijdig je coachtraject ook de onlinetraining Heel je Sensitieve Vrouw volgt en deelneemt aan de Basistraining Zelfzorg en Zelfheling.  

Prijs € 699,- ( Particulier incl 21% BTW / Zakelijk excl. 21% BTW )


Heb je nog vragen? Bel of mail gerust!