Het is de tijd van de zon

 

Toen ik 18 jaar geleden startte met mijn opleiding tot natuurgeneeskundig psychosociaal counselor dacht ik dat ik na 1 jaar ‘aan mijzelf werken’ (het eerste jaar was een zelfrealisatiejaar) voor eens en altijd klaar zou zijn. Na dat jaar zou ik alles op een rij hebben en dat zou de start zijn naar een fijner leven. De ingang naar een fijner leven is het zeker geworden. Alleen het werken aan mijzelf en verder ontwikkelen als mens is een ‘never ending story’ geworden. Gelukkig maar. Alhoewel ik dat toen echt niet zag.

Een belangrijk verschil met toen ik begon is dat ik een andere beleving heb gekregen met ‘aan mijzelf werken’. Ik zie het niet meer als de ‘struggles of life’ van het leven maar veel meer als ‘het leven volledig leven’ als mens. En in het bijzonder ook als hoogsensitieve vrouw en mijn weg om mijn potentieel te kunnen leven. Het is een waardevolle weg.

Heb ik dan geen ‘struggles’ meer? Zeker wel! Ik krijg met grote regelmaat de uitnodiging van het leven om een onverwerkt issue nog maar eens aan te gaan middels een ervaring.

Is dat erg? Niet meer. Ik heb ervaren dat elke ervaring op mijn pad precies zo groot is dat ik deze aan kan. Maar ik heb ook ervaren dat de wijze waarop ik met ‘struggles’ om ga heel bepalend is voor de wijze hoe ik mij hierbij voel en ze zijn gepromoveerd naar uitdagingen. Uitdagingen die mij helpen steeds dichter te komen bij de vrouw die ik in wezen ben. Mijn hoogste potentieel.

Door mijn wens vorm te geven en ervaringen op te zoeken die mij helpen te komen bij mijn hoogste potentieel, kom ik de andere zijde van deze wens tegen. De zijde die mij weghoudt bij mijn hoogste potentieel. Velen noemen dit de schaduwzijde.

Een beeld dat je kan helpen is die van ‘schommelen’. De schommel zal zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde even ver uitslaan. Als de ene zijde in dit voorbeeld staat voor de realisatie van je wens, zul je ook de andere kant moet accepteren en aangaan. Immers je wens wordt pas dan realiteit als je onder ogen ziet dat datgene wat je weerhoudt om je wens te manifesteren, er ook mag zijn. Zo hoog of zo laag je aan de achterzijde schommelt, zo hoog of zo laag is ook je bereik aan de voorkant.

Op dit moment zitten heel veel mensen niet lekker in hun vel. Een oorzaak van deze gevoelens en uitingen van onbehagen is de zon. De zon die met grote regelmaat hoge frequenties uitstuurt naar de Aarde met als doel de trillingsfrequentie van de Aarde te verhogen ( of te herstellen?).

De verhoogde trillingsfrequenties die de zon uitzendt in zonnestormen is van invloed op ieders persoonlijke trillingfrequentie als ook op de trillingsfrequentie van het menselijk collectief. De ‘groeiwaarde’ van deze zonnestormen kun je ontvangen als jij jezelf hiervoor openstelt.

Als jij de keuze hebt gemaakt om te groeien in jouw bewustzijn zijn deze gebeurtenissen elke keer weer uitnodigingen in jouw groeiproces en zul je dus de andere zijde ook ontmoeten. Om uiteindelijk, in het beeld van de schommel te spreken, steeds hoger te kunnen schommelen. Je krijgt als het ware een steeds groter bereik.

De trillingen van de zon hebben een effect op onze planeet Aarde. Er zijn op dit moment enorm veel aardbevingen, overstromingen en vulkaanuitbarstingen. Dit zijn manieren waarop de Aarde overtollige energie naar buiten brengt.

In ons lichaam werkt het net zo. Deze hoge trillingen werken direct in op ons persoonlijk leven en zaken die niet meer kloppen zullen naar buiten gebracht worden. Dit kan leiden tot een aantal klachten zoals extreme vermoeidheid, pijn in spieren en gewrichten, maagklachten, hartklachten etc. In dit blog gaat het mij niet zo om de klachten, want die veranderen gedurende de tijd. Een uitgebreide lijst is te vinden op internet onder ascentieklachten. Waar ik je in dit blog graag bewust van wil maken is dat je niet onder jouw groeipijnen uit kan komen als je de daadwerkelijke stap maakt om je hoogste potentieel te gaan leven.

Als je dit groeiproces niet aangaat, en dat is echt ook oké, zul je de verhoogde trillingen net zo goed ontvangen in je lichaam. Echter door er geen uiting aan te geven, hoopt deze energie op. Om vervolgens op een bepaald moment tot uiting te komen op manier die veel meer impact op je heeft. Immers door de frequenties nu te volgen en ze telkens te gebruiken groei je stap voor stap en is het meer in afstemming met jezelf.

Ik hoop zo dat je inziet hoe belangrijk het is voor jezelf en daarnaast hoe dienend je bent voor de wereld als je beslist de weg te bewandelen naar jouw hoogste potentieel. En ja, je komt groeipijnen tegen. Groeipijnen die je soms brengen bij de grootste schaduw van jezelf, bij lichamelijke pijnen omdat je lichaam reageert op de verhoogde trilling, bij diepe eenzaamheid omdat je ziet dat niet iedereen bereid is het groeipad te belopen.

En toch geef ik je maar 1 advies: Kies voor jouw hoogste potentie die verbonden is met jouw kernfrequentie en geef jezelf toestemming om deze weg in liefde te belopen. Vraag hulp waar nodig is want je hoeft het niet alleen te doen. En vertrouw er op dat jij precies die hoeveelheid groeipijn krijgt als je aankunt. Groeipijn die je op alle manieren kunt verzachten door heel liefdevol te zijn voor jezelf.

Kijkend naar mijzelf de afgelopen jaren en het laatste jaar in het bijzonder, ervaar ik periodes waar de aandacht behoorlijk naar mijzelf wordt getrokken omdat er omstandigheden zijn, die ik in dit blog de groeipijnen noem, die mij uitnodigen even ‘stil’ te staan om alle nieuwe frequenties in mijn lichaam en mijn leven te integreren.

De frequentie van de zon in deze tijd vraagt van jou om je kernfrequentie echt te gaan leven. En dan kom je de andere zijde, van het leven nog niet helemaal aan gaan (de tegenovergestelde zijde) ten volste tegen. Dit is voor velen hoogsensitieve mensen een bekend levensthema omdat velen onder hen zich niet thuis voelen in de wijze waarop we met elkaar ( het collectief) de wereld vormgeven. Echter nu word je geholpen door een natuurkracht, de zon. Een kans die je volgens mij moet pakken.

Dit ontwikkelingsproces is nu vol aan de gang bij de hoogsensitieve mens. Omdat zij vooroplopers zijn en eerder uitgenodigd worden de verhoogde trillingen op te nemen.

Ik lees hieronder graag jouw ervaringen! En wil je hulp in jouw groeiproces? Binnen Om de Kunst van Leven kun je op verschillende manieren begeleiding ontvangen. Begeleiding die altijd tot doel heeft je te brengen bij jouw kernfrequentie om zo het leven te kunnen leiden waarvoor jij geboren bent. Kijk hier naar de mogelijkheden of kijk onderstaande video over het zomeraanbod 2019. De start is in juni 2019. Uiteraard kun je bij vragen contact met mij opnemen.

Een leestip: Het is de tijd van de zon van Dieter Broers

About the Author

Leave a Reply 0 comments