Reflectie 2016 Ik ben goud, jij ook?

Inleiding

Mijn thema dit jaar was los komen van alle verwachtingen, verplichtingen en wat dan ook dat ik mijzelf had opgelegd en door anderen liet opleggen. Ik wil die vrije boodschapper zijn, de leraar, het rolmodel of welk woord ik er ook aan geef die haar bijdrage aan de wereld geeft precies door te zijn wie ze is. Ik maakte 7 jaar geleden tijdens een studie een schilderij waarin ik mijzelf schilderde op de top van een berg, blootvoets, een zwierige jurk dragend en verder niets. De boodschap toen van dit schilderij was dat ik los mocht komen van alle bling bling, methodes, regels. Ik had niets nodig. alleen mijzelf zijn was genoeg. Ik weet nog dat dit schilderij als zo waar voelde maar ik was hier nog mijlenver van vandaan.

 

Afscheid nemen van dat wat mij blokkeerde vrij te zijn

In het vroege voorjaar maakte ik de keuze dat ik echt VRIJ wilde zijn. Ik bezocht een paar kanjers en ieder van hen raakte wel een stukje in mij aan wat om een uiting vroeg. Het zette mijn hele systeem in beweging en ik kan je vertellen dat ik mij lichamelijk niet altijd even fit voelde. Er kwam een hoop los en ik vertrok uitermate vermoeid en met verschillende kleine lichamelijke klachten  eind april op reis in verband met ons 25 jarig huwelijk.

 

Samenzijn vieren en verdiepen

Ons zilveren huwelijksfeest was begin mei. Gelukkig nog geen goud maar daar wil ik wel naartoe en wij maakten samen in de maanden voor deze dag stappen die ons richting de volgende 25 jaar huwelijk brengen. Ik ga altijd op mijn eigen wijze om met zulke bijzondere momenten. Het is niet enkel het feestje en een vakantie organiseren. Juist niet. Er zit een reflectie in, wat fijn is met elkaar en wat niet. En uiteraard passeren er dan ook hoogte en dieptepunten de revue. Want vorig jaar op onze trouwdag overleed Marc’s vader. En de dag dat wij ons feest vierden was dus ook de dag dat hij één jaar uit ons midden was.

Marc en ik gaven onszelf en cadeau richting onze trouwdag. We beseften allebei heel goed dat we mogen investeren in ons samenzijn en met name om het plezierig en verrijkend met elkaar te houden. We zijn twee uitersten en we hebben veel van elkaar te leren. Uiteraard sluipt er met regelmaat ook bij ons in dat we allebei met allerhande zaken bezig zijn, en we elkaar niet genoeg aandacht geven.

Op naar de volgende 25 jaar en dan wel zo dat de liefde en de verbinding sterker wordt. Dat is de wens van beiden en we gaven onszelf een paar mooie tantrasessies cadeau waarin we de diepe verbinding met elkaar ervoeren.

 

Kettingen los!

De periode daarna wrikte ik mij los van de enorme kettingen die ik om mijzelf had geplaatst hoe ik mijzelf als onderneemster moest gaan profileren. De 3 jaar daarvoor had ik veel bagage gekregen in ondernemen en hoe ik mijn bedrijf, mijn visie en mijn missie in een vorm kon gieten. Het waren rijke jaren waarin ik veel leerde maar uiteindelijk ook moest ervaren dat ik ‘anders’ met deze materie om wil gaan. Het vinden van mijn weg vroeg veel van mijn energie. Gedurende dit jaar kreeg ik steeds beter in beeld dat als hoogsensitieve vrouw in het leven staan ook enorm van invloed is op de wijze waarop ik onderneem. Ik wist dit wel maar was al die tijd zoekende.  Ik wist gewoon niet hoe.

Al jaren voel ik mijn roeping. Ik wil een makkelijk toegankelijk programma maken, dat heel veel waarde vertegenwoordigt en bereikbaar is voor elke vrouw in NL en BE. Maar omdat ik luisterde naar collega ondernemers, coaches en trainers ging ik weg bij mijn roeping en volgde hun adviezen op. Het was mijn pad om te lopen en mijn bedrijf stagneerde.

 

Mijn cadeautje aan de wereld was ook een groot cadeau aan mijzelf!

In Mei hakte ik de knoop door en besloot eindelijk mijn hart te gaan volgen en besloot voor mijn 50e verjaardag een cadeau te schenken aan een grote groep hoogsensitieve vrouwen.

Ik geloof dat deze groep vrouwen, hele mooie vrouwen, een belangrijke factor zijn om onze wereld vreedzamer en liefevoller te maken. Omdat juist deze groep zoveel vrouwelijke kwaliteiten in zich heeft wat zo nodig is om een samenwerking te vinden met de mannelijke kwaliteiten die nu te veel de overhand heeft

Ik maakte mijn aanbod om de onlinejaartraining Heel je Sensitieve Vrouw gratis te kunnen volgen. Daarvoor maakte ik zelf twee nieuwe websites met voor mij best ingewikkelde toepassingen. Ik besteedde veel tijd aan werkzaamheden waar niet echt mijn kwaliteiten liggen maar voor mij was het toch goed om het te doen. Juist omdat ik zo wilde komen bij mijn keuzes en mijn verlangens vorm te geven op een wijze die echt goed voelt. Ik zette eigenlijk opnieuw de basis neer voor Om de Kunst van leven. Ruim 9 jaar na oprichting.

 

Starten met ruim 1000 vrouwen

En op 6 september, mijn 50e verjaardag startte ruim 1000 vrouwen met de gratis versie van het jaartraject. Ik heb dit gevierd. Zo ook toen eind september bijna 40 vrouwen instapte in de community Dehoogsensitievevrouw.nl omdat zij besloten hadden om in zichzelf te investeren en hun hoogsensitieve karaktereigenschap te gaan integreren in hun totale leven.

Ik kan niet uitdrukken hoe dankbaar ik ben dat ik uiteindelijk de stap heb gemaakt om mijn hartenwens te volgen. Ik leerde heel veel bij, ik kreeg de nodige uitdagingen op mijn weg. Tegelijkertijd was dit een bijzonder rijke tijd. En nog steeds.

 

Cadeau aan mijzelf: een nieuw coachtraject

Want ik had mijzelf ook een mooi cadeau gegeven. Ik stapte in een leertraject waarin ik leer mijn leven in complete overvloed te gaan leven. In al mijn rollen. Als moeder, als partner, als onderneemster, als geliefde en ga maar verder. Ik was al heel gezegend van te voren en gaf mijn leven het cijfer 7,5 maar ik besloot mij te gaan richten op de 10.

Een 10 omdat ik diep van binnen weet dat we dit waard zijn en dat alles mogelijk is in je leven als jij je hierop afstemt. En dat is wat ik nu doe. Ik onderzoek keer op keer wat mij tegenhoudt om niet de volle 10 te leven en maak aanpassingen in mijn leven die ervoor zorgen dat ik het 10- pad blijf belopen.

Het maakt mijn leven super waardevol. Ik voel mij er heel fijn bij, mijn partner nodig ik direct en indirect uit om ook op zijn 10 pad te gaan lopen, evenals mijn kinderen en mijn deelneemsters van mijn trainingen.

 

Vrij zijn

Ik kom steeds dichter bij vrij zijn en mij vrij voelen ook al is de wereld om mij heen in chaos. Ik besef dat mijn taak is om zoveel mogelijk vrouwen te brengen in hun eigen sensitieve kracht omdat zijn in staat zijn vanuit hun ZIJNSkracht een samenwerking aan te gaan met de krachten die nu veelal gaande zijn binnen onze samenleving.  We mogen echt het strijden loslaten en in plaats daarvan het gehele leven gaan ontvangen.

Besef dat ieder mens van binnen een heel mooi puur wezen is. Ieder mens die dit niet leeft, is belast met onwaarheden. Deze onwaarheden, ook wel beperkte en belemmerende overtuigingen genoemd, zorgen ervoor dat men niet in staat is het hoogste potentieel te leven. Het hoogste potentieel dat voorkomt uit de zuiverste staat van liefde.

Dit is mijn boodschap aan jou dit jaar. Zie het allermooiste in jezelf en zie ook het allermooiste in ieder mens om je heen. Ook al laat de ander gedrag zien wat (te) weinig of misschien wel geen connectie heeft met dat wat liefde is. Ga mensen weer echt zien en luister naar ze. Dit bereik je alleen door hen vanuit liefde te benaderen en hen te zien in wie ze in wezen zijn.

In 2017 ga ik mijn opdracht in dit leven veel bewuster tot uitdrukking brengen. Omdat ik er nu klaar voor ben en het goud in mijzelf elke dag weer voel. Ik ben goud en jij bent dit ook.

Als jij je geroepen voelt om jouw goud te gaan ervaren en jouw gouden glans rijkelijk om je heen te verspreiden, overweeg dan om lid te worden van de Broedplaats naar Levenskunst. De plek voor hoogsensitieve vrouwen om te groeien naar hun hoogste potentieel, hun goud.

Kijk voor meer informatie hier. Instappen met alle extra’s kan t/m 11 januari. Je krijgt dan de BONUSSEN erbij. Omdat jij het waard bent en het mijn missie is alles wat ik te geven heb aan de hoogsensitieve vrouw aan te bieden tegen condities waardoor groeien naar een zelfbewuste sensitieve vrouw voor iedereen mogelijk is.

About the Author

Leave a Reply 0 comments