Zwaargevoelig HSP?

Zwaargevoelig, een nieuw begrip?

Zwaar voelen veel HSP ‘ers zich. Zwaar op de hand, zwaar belast met taken en verwachtingen en zelfs je lichamelijk zwaar voelen. Ook  zijn veel hoogsensitieve vrouwen zwaarlijvig omdat ze teveel emoties vasthouden in hun lichaam wat resulteert in een bepaald eetgedrag.

 

Laat toch los!

Vaak goed bedoeld geeft men het advies om ‘gewoon los te laten’ als je aan een ander deelt dat je een bepaalde zwaarte met je meedraagt. Dit is een advies dat snel gegeven wordt. “Laat nou gewoon los”. Maar zo makkelijk wordt het niet ervaren om te doen. Hoe moet je dat nu doen? En wat moet je doen?

De komende weken gaan we kijken wat je zoal los mag laten om gelukkiger in het leven te staan. Als je beschouwend naar je leven kijkt, zie je dat er in je leven best vaak gebeurtenissen zijn die ervoor hebben gezorgd dat je op één of andere manier stagneerde. In je fysieke lichaam kun je dit voelen als een verkramping. Je schoot in die kramp omdat je een beweging/actie/ervaring niet afmaakte. Bijvoorbeeld als je een emotie niet durft te voelen en je aandacht snel naar iets anders brengt. Of je belande in een lastige situatie en je liep ervan weg. Of je vertoonde juist het tegenovergestelde gedrag en stapte in je uitelijke macht en kracht. Helaas zijn we een soort soepelheid verloren. Het vermogen om ergens op een eigen natuurlijke wijze in mee te bewegen. Des te meer je vasthoudt, des te groter is de hinder die je ervaart. En dat wat je vasthoudt kan zowel op energetisch, emotioneel, mentaal en fysiek niveau zijn.

 

Zet de eerste stap

Echter deze hinder ga je pas opmerken als het moeilijker wordt om met deze last om te gaan. Dan ontstaat pas de noodzaak er iets aan te doen. Dat is jammer want als je jouw leven als één groot groeifeest ziet, kun je alles aanwenden om groter  te groeien 🙂  Op zo’n manier in het leven staan geeft direct veel meer diepgang, echtheid en lichtheid. En dit is nu juist wat de meeste HSP ‘ers wensen.

Het zorgt er ook meteen voor dat je op een fijne manier leert. Wat je helpt is om plaatsen te zoeken  waar je gelijkgestemde mensen ontmoet en/of jij je veilig en prettig voelt. Want juist in het contact met de ander kun jij als mens enorm groeien.

Zo’n beschermende en tevens gelijkgestemde omgeving kan je enorm helpen om meer te leren over jezelf. Het geeft je een bedding om moedig te zijn en zaken in jezelf aan te kijken en er als het ware een tijdje mee te leven. Zodat je bewust kunt kiezen om ‘iets ouds’ los te laten en ‘iets nieuws’ toe te laten. Om uiteindelijk deze veilige omgeving niet meer nodig te hebben en je overal veilig te kunnen voelen om jezelf te zijn. Echter eerst mag je ‘een setting’ creëren die voor jou veilig voelt en mag je (leren) voor jezelf (te) zorgen!

Een stap waartoe ik je uitnodig om te zetten, is de nadrukkelijke wens naar jezelf uitspreken dat jij mag groeien naar een persoon die vrij is van ballast en stagnaties. Ballast en stagnaties die je niet meer dienen in je groei.

TIP: Kijk de komende 2 weken eens bewust naar de zaken die je hinderen om te zijn wie je bent. Welke ballast draag je bij je en welke stagnaties ervaar je? Zo verhoog je jouw bewustzijn.

 

Doe je mee?

In de volgende drie blogs ga ik een aantal overtollige zaken verder uitdiepen zodat jij meer inzicht krijgt wat je zoal kan hinderen om niet te kunnen ZIJN wie je bent. Zo maak ik er een serie van waarin jij als persoon kan groeien. Immers om een betere wereld te creëren zijn de talenten van lekker krachtige vrije hoogsensitieve vrouwen HEEL hard nodig! Doe je mee! Aan het eind van deze serie geef ik nog een webinar als afsluiting!

Als je wilt, kun je de verwoording van jouw wens om los te laten hieronder typen. Geef je ‘m extra kracht mee en is meteen je intentie stevig neergezet!

En wil je graag meer informatie over hoogsensitiviteit, meld je dan aan als lid op HSPvrouw.nl. Hier vind je video’s en verhalen over hoogsensitieve vrouwen. Of kies voor een betaald lidmaatschap en maak van je hoogsensitiviteit je grootste kracht.

 

About the Author

Leave a Reply 7 comments