Brigitte Klijn 

Levenskunst als passie. Het is mijn zoektocht sinds 1999. Als hoogsensitieve vrouw, (oer)moeder van 2 heel sensitieve pubers en al ruim 30 jaar partner van een lieve maar ook rationele, praktische hoogbegaafde man. Ik ben een wereldverbeteraar met een diepe wens naar een vreedzame wereld die we met elkaar creëren. Ik ben onderneemster, schrijfster van Jippie! Ik ben een hoogsensitieve vrouw, ik zing en ik dans, speel gong en ben graag buiten in de natuur met mijn lieve grote hond Buck. Ik houd van lekker en gezond eten. En ik ben heel graag alleen. Met mijn gedachten, ideeën, dromen, een beetje schrijven en vanuit mijn innerlijk het leven om mij heen laten ontvouwen en vanuit een diepe verbondenheid samen kunnen zijn. Ik geloof in de liefde, het zelfhelende vermogen van de mens en de puurheid van elk mens. Maar ik zie ook de kwetsuren, de twijfels, de vele afleidingen en onwaarheden waaraan de mens dagelijks wordt blootgesteld. Ik ben een levenskunstenaar in wording. Altijd op weg om de cadeautjes te kunnen uitpakken die in de vele levenservaringen verpakt zitten. En naast wat ik hier schrijf ben ik nog zoveel meer. Net als jij!

Om de Kunst van Leven

In 2006 kochten mijn man en ik een boerderij en verbouwde deze naar een inspirerende woon- en werkplek die we beide wensten. Het heeft veel van ons gevraagd en tegelijkertijd heel veel gegeven. Stap voor stap bracht de plek, en mijn bedrijf met dezelfde naam, mij naar meer eigenheid, essentie en bracht het mogelijkheden om mijn levensdoel te verwezenlijken. Ik ontmoet je graag bij Om de Kunst van Leven tijdens een open ochtend, open avond of online bij een kennismakingswebinar over Levenskunst. Kijk hier voor het programma.

Brigitte's Visie & Missie

Visie: Jezelf zijn betekent dat je gebruik maakt van je talenten, je kwaliteiten en je gaven en die tot uitdrukking brengt in de dagelijkse realiteit. Jezelf zijn is het mooiste geschenk dat je jezelf, je naasten en zelfs onbekenden kunt geven. Door te geven wat je te geven hebt, leef je niet alleen voor jezelf maar voor een groter geheel. Echter wel op een manier die bij je past en dat voelt fijn. Door jezelf te zijn sta je op zo'n wijze in het leven dat je alleen maar kunt bijdragen aan het grote geheel. Dit brengt vrede, liefde en mededogen. Bij jou en bij anderen!

De missie van Brigitte is de wereld mooier te maken door zoveel mogelijk mensen te leren om zichzelf te bevrijden van gedachten, gewoonten, verwachtingen en verplichtingen die hen verhinderen om waarachtig te leven. Ieder mens heeft gedurende het leven veel informatie tot zich genomen en aangereikt gekregen en ervaringen opgedaan die ervoor zorgen dat je geen contact hebt met wie jij werkelijk bent. Dit kan je het gevoel geven  dat je het leven van een ander leeft omdat het niet bij je past en jij je er niet gelukkig bij voelt.

"Ieder mens in eigen kracht is haar uitgangspunt".

Hiervoor zul je eerst de focus naar jezelf moeten brengen en onderzoeken waar jij jezelf weggeeft. Om daarna nieuwe keuzes te maken en ernaar te gaan handelen. Dit vraagt om een geheel eigen manier van zelfzorg en zelfheling. Een vorm die bij jouw past! Dan ontstaat Levenskunst omdat je het leven vormgeeft vanuit jouw essentie. Dit is het mooiste cadeau dat je jezelf en anderen kunt geven.


Brigitte's Ervaring & Scholing

Brigitte heeft veel ervaring in het werken  met hoogsensitieve mensen in alle leeftijden. De laatste jaren focuste zij zich meer op de hoogsensitieve vrouw omdat deze vrouw tegen specifieke uitdagingen aan loopt m.b.t deze karaktereigenschap. Speciaal voor deze groep schreef zij haar boek. Nu de mens steeds (hoog)gevoeliger wordt door de wijze waarop wij onze samenleving vormgeven, is haar kennis waardevol in alle bewustwordingsprocessen van zowel mannen als vrouwen.

In 1999 gooide zij haar roer om, en startte na een carrière in de financiële dienstverlening met een 4 jarige opleiding tot holistisch  counselor. Daarna schoolde zij zich in creatieve therapie, helend stemwerk, het onderbewustzijn, en onderzocht zij allerlei vormen en paden die leiden naar zelfheling en zelfverwezenlijking. Denk hierbij aan trilling, vele vormen van creatieve uitingen ( o.a. stem, dans, schilderen, boetseren), de natuur, de natuurreligies, symbolen, engelen en meesters en het werken met energieën. 

Haar grootste conclusie is dat er vele wegen naar bewustwording, zelfheling en levenskunst leiden en dat iedereen op zoek moet gaan naar zijn of haar wijze. Een wijze die naadloos aansluit bij de persoon in kwestie.  In  haar eigen scholing volgde zij heel veel opleidingen en cursussen en bijna allen boden een werkwijze of methodiek aan die men moest volgen om bij het gewenste resultaat te komen. Hoewel het tijdelijk volgen van een structuur haar tijdelijk houvast gaf, merkte zij op dat zij niet in staat was om de vaak vaste structuur te blijven volgen. Dit bracht Brigitte bij een geheel eigen werkwijze en haar aanbod naar zelfzorg, zelfheling en levenskunst. 

Voor de hoogsensitieve vrouw biedt zij een speciale variantie aan op dit programma vanwege haar expertise omdat kennis over de karaktereigenschap van wezenlijk belang is om groeistappen te gaan maken. Maar ook voor de hoogggevoelige vrouw geldt dat zij op zoek moet gaan naar de leefwijze inclusief zelfzorg en zelfheling die bij haar past.

"Ik ben een creatieve levenskunstenaar die de wereld zuivert door een inspiratiebron te zijn"

Levensdoel Brigitte Klijn (2007)