Heb jij als hoogsensitieve vrouw ook de wens om weer lekker in je vel te zitten en je leven te leiden op je eigen unieke manier?

Ken je de sensitieve manier?

Als hoogsensitieve vrouw, moeder, partner, onderneemster en levenskunstenaar kan ik je hier veel over leren.  

Ik ben Brigitte Klijn, coach, trainer, inspirator bij Om de Kunst van Leven en initiatiefneemster van de community HSPvrouw.nl 

Ik help de hooggevoelige  vrouw haar  sensitiviteit  te integreren in al haar rollen zodat ze de gelukkigste versie van zichzelf kan leven.

​Ik geloof dat de hoogsensitieve vrouw een koplopersrol moet vervullen en dat haar bijdrage noodzakelijk is om te komen tot een betere wereld. Ik zet hoog in maar ik geloof er echt in!

De kwaliteiten, talenten en gaven van deze groep vrouwen zijn er op gericht om duurzaam en waardevol te leven en te creëren. Helaas lukt het hen niet in voldoende mate om al het moois dat ze in zich hebben tot uiting te brengen. 

De laatste decennia zijn hoogsensitieve vrouwen massaal aangelopen tegen de last van hun hoogsensitiviteit. Immers onze maatschappij  werd steeds meer productie- en prestatiegericht (mannelijke kwaliteiten) en de keuzes die hieruit voortkwamen botsten met hun normen, waarden en totaalgerichtheid (vrouwelijke kwaliteiten) 

Als reactie hierop is deze groep vrouwen of heel hard gaan werken om er toch maar bij te horen of heeft zich teruggetrokken en nam een positie aan de zijlijn in. Voor beide keuzes betekent het dat ze van hun specifieke talenten hun valkuil hebben gemaakt en er veel hinder van ervaren. 

Mijn ervaring van de laatste jaren is dat beide reacties heel vervelend ervaren worden maar eigenlijk nodig zijn om de stap te maken naar een leven dat veel beter bij je past. Dus schroom niet, er zijn echt heel veel vrouwen die hetzelfde ervaren,  en neem contact met mij om je te helpen de juiste keuze te maken naar een lekker leven vol liefde & vrijheid.

In het najaar van 2017 komt mijn eerste boek uit: Jippie! ik ben een hoogsensitieve vrouw. 

Ik leer je hoe jij de leiding over je leven terug neemt

Denk niet dat ik je vertel wat je moet doen en wat je moet laten. Daar geloof ik namelijk niet in. Mijn wijze van jouw begeleiden is je brengen bij jouw diepste waarde, jouw diepste verlangen en de moed om te gaan doen wat jij te doen hebt. Het maakt mij niet uit of je grootste plannen hebt, of wellicht heel klein. Het enige wat telt is dat jij JOUW ding gaat doen want dit leidt naar LEVENSKUNST!


Als jij kiest voor jezelf dan leid ik je naar:

Goed gegrond zijn en de aandacht bij jezelf houden is essentieel. Pas dan kun je keuzes maken die goed zijn voor jou en voor je omgeving.

Deze karaktereigenschap vraagt om een leefstijl die precies bij jou past zodat jij 't beste uit jezelf kan halen en kan schenken.

Zin geven aan het leven is heel belangrijk voor de hoogsensitieve vrouw.  Groot, klein het maakt niet uit. Het gaat om jouw GIFT!

Ik bied de hoogsensitieve  vrouw een ervaringsgerichte leeromgeving waarin zij leert hoe zij haar leven moet leiden om gelukkig te zijn. Hiervoor is het belangrijk dat zij de aandacht naar zichzelf brengt en keuzes maakt die goed zijn voor haarzelf en waar ze blij van wordt. Pas dan is zij in staat haar waardevolle positie in haar directe omgeving en in de samenleving vol in te nemen en zingeving aan haar leven toe te voegen. 

Uit ervaring weet ik hoe lastig het is om jezelf centraal te stellen in je leven.  De vrouw die last ervaart van haar hoogsensitiviteit stelt 'de ander' centraal in haar leven. Nu is de tijd dat jijzelf het middelpunt wordt in je leven. Dit vraagt om moed en een omgeving die je steunt en telkens weer opnieuw motiveert. 

Ik vind het belangrijk dat je de ondersteuning kiest die bij je past. Binnen Om de Kunst van Leven kun je kiezen voor lidmaatschap van de online leer- community. Zo kun je leren in je eigen tempo en vanuit je eigen thuissituatie.  Daarnaast kun je trainingstrajecten volgen die  plaatsvinden bij Om de Kunst van Leven in een groep met gelijkgestemden. Of je kiest voor je eigen traject en overlegt met Brigitte wat je wenst. 

Ik weet hoe fijn het is een groep gelijkgestemden om je heen te hebben en zo te groeien in bewustzijn én de stappen te nemen die leiden naar 'de gelukkigste versie van jezelf'. Vanaf mijn vroege jeugd voel ik mezelf al anders. Ik voelde de drang in mijzelf om zaken volledig anders te doen dan de meeste mensen om mij heen.

Echter om dit daadwerkelijk vorm te geven, was een grote dosis moed nodig. In 1999, toen 33 jaar oud, startte ik mijn nieuwe loopbaan met een 4 jarige opleiding tot holistisch counselor. Daarna studeerde ik o.a. nog af als NEI coach, Kunstzinnig coach, en volgde ik een Train de traineropleiding.

Bijzonder was dat mijn nieuwe carrière pas werkelijk bodem kreeg toen ik het sensitieve fundament in mijzelf legde. Ik startte Om de Kunst van Leven, onze inspirerende woon en werkplek welke ik grotendeels samen met mijn partner verbouwde tot een Centrum van hoogsensitiviteit. Mijn kennis, mijn ervaringsweg en mijn liefdevolle 'open mind' zijn belangrijke pijlers in datgene wat ik overdraag aan de hoogsensitieve vrouw. Je lichaam is  je 'voertuig' om alle kennis en ervaringen die je opdoet te kunnen verwerken en te gebruiken op een wijze die jou past. 

In 2011 startte de eerste jaargroep en inmiddels is al deze kennis omgezet naar een online jaartraining. Alle kennis samengebracht in 48 videolessen om zo stap voor stap te komen te groeien naar de vrouw die weer blij is met zichzelf en haar omgeving blij maakt door zichzelf te zijn. Inmiddels volgden meer dan 1000 vrouwen de onlinetraining Heel je Sensitieve Vrouw.

Ik ben moeder van 2 hoogsensitieve pubers en al meer dan 25 jaar samen met mij lieve praktische hoogbegaafde Marc. Samen met onze hond Buck en onze kippen wonen wij in een buurdorp van Den Bosch. In 2007 realiseerde we onze droom door een monumentale boerderij te kopen en deze te verbouwen tot woonhuis en de werkplek Om de Kunst van Leven. Ik hou van lezen, wandelen, zingen, dansen, schilderen, koken, in de tuin zijn, theater, studeren en gezellig samenzijn. Al deze activiteiten heb ik nodig om mijzelf te voeden en om de ervaringen op een voor mij constructieve manier te verwerken.

En nog meer ......

  •  Avondmens
  • Boos word ik op
  • wakker maken
  • Laatbloeier
  • alle begin is lastig
  • Geld is energie

Geld zie ik als een energie en ik kijk uit naar de dag dat geld weer de waarde krijgt waarvoor het bedoeld is. Geen machtsmiddel, geen status maar gewoon voor iedereen voldoende beschikbaar om in overvloed te kunnen leven.

Tot die tijd omarm ik geld als een creatiemiddel en stem ik mij iedere dag af op overvloed in alle facetten van mijn leven! ​

This is a page section

Wil je kennismaken of heb je een vraag? Neem gerust contact met mij op 06-22965215.

Je hoeft natuurlijk niet te bellen. In sommige situaties is mailen gewoon wat fijner. Dus heb je een vraag op gebied hoogsensitiviteit of iets anders dat mij aangaat, vul dan hier het formulier in. Binnen 24 uur mail ik je terug.